Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bagdad: Bivši irački premijer Aziz uskoro pred sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zamjenik iračkog premijera Tariq Aziz idući će tjedan izaći pred sud koji će mu suditi zbog umiješanosti u pogubljenje 40 trgovaca 1992., izvijestio je ured glavnog tužitelja.

Aziz će zajedno s još nekoliko članova režima bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina u utorak biti pozvan pred sud zbog spomenutog slučaja. Aziz je tijekom Sadamova režima obavljao dužnost ministra vanjskih poslova. Do sada se nekoliko puta pojavljivao pred sudom kao svjedok u slučajevima koji su se vodili protiv članova bivšeg iračkog režima, no ovo je prvi put da će se i sam naći na optuženičkoj klupi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Glavni tuižitelj Jaffar Al-Moussawi novinarima je rekao kako postoje indicije prema kojim je Aziz bio umiješan u slučaj pogubljenja 40 trgovaca 1992.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene