Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bacio se na bombu i poginuo da spasi prijatelja i njegovu obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Esad Alić (36) iz Kobaša kod Srpca poginuo je u srijedu navečer bacivši se prema ručnoj bombi koju je Zoran Safin iz tog mjesta bacio na obitelj Ros.

Nekoliko sekundi prije eksplozije Alić se, kako pišu Nezavisne novine, bacio prema bombi i tako spasio živote onima kojima je ta bomba bila namijenjena - Asimu Rosu (36), njegovoj supruzi Mihreti (45), devetogodišnjoj kćerki Šerifi i sedmogodišnjem sinu Mevludinu.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

- Vidio sam Safina da prilazi kafiću u kojem sam sjedio sa suprugom i dvoje djece, a nekoliko trenutaka kasnije on je prema nama bacio ručnu bombu, koja se otkotrljala do mojih invalidskih kolica, ispričao je Asim Ros, još u šoku i nevjerici da su on i njegova obitelj ostali živi samo zahvaljujući požrtvovanosti njegovog vjernog prijatelja.

- Moja obitelj i ja danas živimo Esadovom dušom i njegovim životom, dodao je Asim, pokazujući rane od gelera koje su zadobili njegova devetogodišnja kćerka, supruga i on sam.

Obitelj Ros je, kako je ispričao, kao i svaki dan krenula na ćevape i sok u lokal "Truba", nedaleko od njihove obiteljske kuće u Kobašu. Dramu koja je nastala i pogibija njihovog prijatelja, kažu, pratit će ih cijeli život.

- Vidio sam da se bomba otkotrljala ispod mojih kolica. U istom trenutku Esad je povikao da čuvamo djecu i zaletio se prema bombi, odgurnuvši mene u stranu. Bomba ga je raznijela, ispričao je Asim, koji je bez obje noge ostao još 2000. godine prilikom deminiranja terena u Orašju.

Nakon eksplozije, priča Asim, ubojica je mirno sjeo za susjedni stol, a zatim opet ustao šetajući okolo sa još dvije bombe u ruci.

Ramiza Džemajlović, kuma obitelji Ros, ispričala je da je povod za bacanje bombe, vjerojatno, što je prije nekoliko godina rođak Rosovih, Avdo Ros, osuđen zbog silovanja kćerke Zorana Safina.
- Safin to nije mogao preboljeti. Iako je taj Avdo dalji rođak mojih kumova, Safin je prijetio da će ih sve pobiti jednog dana, ispričala je Džemajlović.

Nepuna dva sata prije tragedije u Kobašu, o Safinovim prijetnjama policiju je obavijestila i njegova bivša supruga. Ona je, naime, prijavila da joj je Safin zaprijetio kako će pobiti i nju i njihovu djecu, ali i obitelj Ros. Srbačka policija uhitila je Safina nedugo nakon tragedije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene