Azerbajdžanske snage
Azerbajdžanske snage Foto: AFP PHOTO / AZERBAIJANI DEFENCE MINISTRY

Pomoćnik predsjednika Azerbajdžana rekao je da je armenska vojska u nedjelju raketirala azerbajdžanski industrijski grad Mingačevir. Armenija to negira.


Pomoćnik predsjednika Azerbajdžana Hikmet Hajiyev rekao je da je u nedjelju navečer armenska vojska raketirala azerbajdžanski industrijski grad Mingačevir. Armenska strana te tvrdnje odbacuje.

Vezani članci Zoran Marinović Suradnik Dnevnika Nove TV iz žarišta trenutno najžešćeg svjetskog oružanog sukoba: "Grad je pod opsadom, neprestano se bombardiraju okolna naselja" Rat u Armeniji Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov objavio da su Armenija i Azerbajdžan dogovorili prekid vatre

"U Mingačeviru se nalazi vodospremnik i ključna električna centrala", napisao je Hajiyev na Twitteru i dodao da je napad "barbarski iskaz očaja".

Ministarstvo obrane Azerbajdžana potvrdilo je raketiranje gradova Mingačevir i Terter i navelo da u napadu ima ranjenih.

Armenija je navode o raketiranju gradova u Azrebajdžanu odbacila. "To je još jedna azerbajdžanska dezinformacija", rekla je glasnogovornica aremnskog minsitarstva obrane Šušan Stepanyan.