Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastarjela oprema

Tragedija u Grčkoj: Avion se srušio prilikom slijetanja, pilot poginuo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pilot grčkih zračnih snaga izgubio je život nakon što se srušio u blizini zračne baze kod grada Kalamate tijekom faze slijetanja. Istraga o uzroku nesreće još uvijek je u tijeku.

Pilot grčkih zračnih snaga izgubio je život nakon što se njegov trenažni avion, dvosjed T-2 Buckeye, srušio blizu zračne baze nedaleko od grada Kalamate na Peloponezu.

Nesreća se dogodila dok je avion slijetao, prevozeći samo jednog člana posade. Područje nesreće brzo su osigurali spasilački timovi, a, srećom, u blizini nije bilo naseljenih zgrada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadržana na liječenju Djevojčicu udario vlak, u teškom je stanju: Policija objavila uzrok nesreće

T-2 Buckeye, američki trenažni zrakoplov koji je prvi put u pogon pušten kasnih 1950-ih, služio je kao ključno sredstvo obuke za grčke zračne snage. Planovi za povlačenje ovog zrakoplova iz operativne upotrebe već su bili u tijeku te se očekivalo da će se to dogoditi u narednim mjesecima.

Je li nezgodu izazvao kvar na motoru ili greška pilota - još nije poznato. No, prema nekim izvještajima, prije same nesreće dogodila se eksplozija, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završena obdukcija Policija otkrila uzrok smrti osobe pronađene u Bosutu

Ova tragična nesreća duboko je potresla zračne snage i vojni kontingent Grčke. Detalji o uzroku nesreće trenutačno su predmet istrage, a vojni dužnosnici rade na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do smrti pilota prilikom obuke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene