Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi na letu za Meksiko

Pilot prolio vruću kavu po kontrolnoj ploči u avionu sa stotinama putnika, pa morao prinudno sletjeti

Zračna luka u Frankfurtu (Foto: AFP)
Zračna luka u Frankfurtu (Foto: AFP) Foto: Afp
Putnički avion sa stotinama putnika morao je prinudno sletjeti nakon što je preko kontrolne ploče u kokpitu prolivena vruća kava.

Putnički avion na letu iz Frankfurta za Cancun u Meksiku s 326 putnika bio je prisiljen na prinudno slijetanje u Irskoj nakon što je u kokpitu prolivena vruća kava preko kontrolne ploče, objavljeno je u izvješću u četvrtak. Airbus A330-243 prinudno je sletio u zračnu luku Shannon u Irskoj.

Pročitajte i ovo Zrakoplovi Lufthanse "Žao nam je" Velika europska aviokompanija ide u štrajk, otkazani letovi 200 tisuća putnika Ilustracija Golemi fijasko "Zbog njega će se kotrljati glave!" Amerikanci ljuti na britansko osiguranje na aerodromima: Sitni kriminalac pokazao golemi propust, a sada je u bijegu

Pilot se odlučio na slijetanje zato što je vruća kava prouzročila snažan miris gorenja i dim u kabini, priopćeno je iz Odjela za istraživanje zrakoplovnih nesreća (AAIB). Do incidenta je došlo kada je pilot stavio svoju šalicu kave bez poklopca na stolić s pladnjem umjesto na držač za šalicu, dodaje se u izvješću.

Incident se dogodio još u veljači, a ozlijeđenih nije bilo. Odjel za istraživanje zrakoplovnih nesreća nije otkrio o kojoj se zrakoplovnoj kompaniji radi, ali su promijenili propise i osigurali poklopce za čaše na svim letovima, a posade redovito podsjećaju na uporabu poklopaca, piše NBC News.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene