Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedanaestgodišnja djevojčica s blažim oblikom autizma, koja je nestala prošloga petka kod Orlanda na Floridi, pronađena je u utorak živa u močvarnom području poznatom po aligatorima, izvijestile su američke TV mreže.


Pronalasku Nadie Bloom (11) nakon četverodnevne potrage, izgrižene komarcima i iscrpljene ali žive, TV mreže su dale puno prostora kao rijetkoj 'dobroj vijesti', jer najčešće izvješćuju o tragičnim završecima sličnih potraga za nestalom djecom.

Nadia, koja pohađa osnovnu školu u Oviedu, na Floridi, 'nestala' je dok je vozila bicikl u petak. Masovna potraga na širokom močvarnom području tri dana nije davala rezultata, a onda je u utorak u zoru pastor iz njezine crkve krenuo sam u dio močvare koji nije pretražen. On je pronašao Nadiu do pasa u vodi i mobitelom pozvao policajce, koji su je u šatorskom krilu donijeli do ambulantnog vozila, navodi se u izvješćima.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 6 "Gorim, gorim, spasite me!": 15-godišnjakinja gotovo ostala zarobljena u plamenoj stihiji koja je gutala stan na 10. katu Djevojčica na skejtu Beba naučila skejtati prije nego što je prohodala, pogledajte je na djelu

Pastor je novinarima izjavio da ga je 'Bog vodio' do Nadie i pokazao mu put.

Iz lokalne bolnice je izviješteno da se djevojčica izvrsno oporavlja, a CBS News je objavio da je za nestanak Nadie možda kriva knjiga koju je čitala, pod naslovom Lanie, o 'pustolovnoj djevojčici koja kampira u svome dvorištu'. (Hina)