Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijska pošta zatvara sve više ureda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska će pošta uskoro zatvoriti 19 svojih ureda od ukupno 47 koliko ih je predviđeno za zatvaranje u posljednjem valu ukidanja poštanskih filijala.

Uprava Austrijske pošte pregovara s 19 lokalnih zajednica u kojima se predviđa ukidanje poštanskih ureda. Ukoliko lokalne vlasti ne pronađu alternativu u vidu privatnih kurirski službi, za njihove će se stanovnike brinuti poštari koji će donositi poštu iz udaljenijih mjesta. Riječ je o poštanskim uredima u kojima je trenutačno samo po jedan zaposlenik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova pljačka u Zagrebu Nepoznati muškarac opljačkao poštu, zaposlenici prijetio vatrenim oružjem Policija ispred poslovnice Hrvatske pošte, ilustracija Istraga u tijeku Usred dana opljačkao poštu: Zaposlenici prijetio vatrenim oružjem i pobjegao s novcem

Uredi koji se nalaze neposredno pred zatvaranjem dio su ukupnog broja od 47 poštanskih ureda predviđenih za ukidanje. Za razliku od ovih 19 čije postojanje se ne može gospodarski opravdati, preostali uredi neće se odmah zatvoriti, nego će biti na promatranju dvije godine, odlučeno je u pregovorima između Austrijske pošte i lokalnih zajednica.

Zatvaranje ureda neće dovesti do otpuštanja poštara, izjavio je glasnogovornik Austrijske pošte Michael Homola.

Austrijska je pošta djelomično privatizirana. 51 posto njezinih
dionica još je uvijek u vlasništvu države, a ostatak je prodan na burzi. Pošta je nedavno dobila jakog privatnog konkurenta, njemačku tvrtku Hermes, koja se bavi poštanskim poslovima i organizira svoju službu u trgovinama i benzinskim crpkama.

Austrijska je pošta do prije nekoliko godina poslovala u oko 2.300 filijala, od kojih je u međuvremenu zatvoreno oko 1.000.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene