Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Nekoliko dana pred Božić prijateljska (obavještajna) služba poslala je upozorenje u brojne europske glavne gradove', piše u priopćenju.


Bečka policija priopćila je u subotu da je 'prijateljska' obavještajna služba upozorila brojne europske glavne gradove na mogućnost pucnjave ili bombaškog napada u Europi prije Nove godine potičući policiju diljem kontinenta da pojača sigurnosne mjere.

Vezani članci Pištolj, ilustracija Le Monde opširno piše o kriminalnim klanovima u Srbiji i Crnoj Gori i vezama s državom Prometna nesreća kod Suhopolja U teškoj prometnoj nesreći poginule medicinska sestra i pacijentica, kolege u šoku: ''Danas je naš posao na kotačima naplatio danak...''

'Spomenuto je nekoliko mogućih imena potencijalnih napadača koja su provjerena i istraga temeljena na tim provjerama dosad nije dala konkretne rezultate', navela je bečka policija u izjavi, šest tjedana nakon napada islamističkih militanata u Parizu u kojemu je ubijeno 130 ljudi.

'Nekoliko dana pred Božić prijateljska (obavještajna) služba poslala je upozorenje u brojne europske glavne gradove rekavši kako može doći do napada eksplozivom ili pucnjave između Božića i Nove godine na mjestima s mnogo ljudi', stoji u priopćenju.

Upozorenje obavještajne službe, koju priopćenje nije imenovalo, upozorava na višu razinu prijetnje nego što je 'opća neodređena' razina kako je navedeno ranije, rekla je bečka policija, zamolivši Austrijance za razumijevanje zbog pojačanih kontrola.

Dodatne sigurnosne mjere uključuju nadzor mjesta na kojima se okuplja mnogo ljudi 'posebice na manifestacijama i prometnim centrima' kao i pojačane kontrole identiteta i pojačani oprez za stvari u kojima se može nositi eksploziv kao što su torbe ili 'okviri bicikla', kaže se u priopćenju.

Zračni napadi "jačaju" IS

U navodnoj audio poruci vođa Islamske države kaže da zračni napadi ruskih snaga i koalicije pod vodstvom SAD-a nisu uspjeli oslabiti tu skupinu.

'Budite sigurni da će Bog darovati pobjedu onima koji ga obožavaju, i čuje dobre vijesti da je naša država dobro. Što je rat protiv nje intenzivniji, one postaje sve čvršća', kaže se u navodnoj poruci Abu Bakra al Baghdadija.

Poruka je postavljena u subotu na Twitter računu koji obično objavljuje izjave Islamske države. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook