Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australski zatvori i nisu tako loši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije istina da muškarce koji završe u zatvoru siluju jači, prekaljeni i seksa željni zatočenici, pokazalo je istraživanje u Australiji.

"Pokazali smo kako je uvjerenje da su mladi i privlačni zatvorenici predmet silovanja u zatvorima samo mit", rekla je Juliet Richters sa sveučilišta Novog Južnog Walesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve više umrlih Koronavirus hara američkim zatvorima, u nekima zaraženi gotovo svi zatvorenici Kako se glasalo po zatvorima Zanimljivi podaci Kako se glasalo u zatvorima? Evo tko je odnio pobjedu među hrvatskim robijašima

Samo šest posto ispitanih zatvorenika imalo je seksualni odnos u zatvoru, od kojih ogromna većina dobrovoljno.

"Nema mnogo seksa u zatvorima jer muškarci u današnje doba silno žele zaštititi svoju heteroseksualnu reputaciju pa pažljivo izbjegavaju bilo kakav kontakt koji bi se mogao pogrešno protumačiti", rekla je Richters.

No, statistika iz australskih muških zatvora u potpunoj je suprotnosti sa ženskima. U njima je 36 posto zatvorenica prijavilo seksualne odnose. Ali to nije nimalo čudo s obzirom na to da ih se trećina deklarira lezbijkama ili biseksualkama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene