Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje Kevina Rudda

Australski premijer radio kao čistač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Radio sam kao čistač', priznao je premijer Australije Kevin Rudd kada su ga upitali koje je sve poslove obavljao dok se školovao.

Australske vlasti pokušavaju uvjeriti svoje mlade da ni jedan posao nije manje vrijedan. U vrijeme globalne financijske krize mnogi mladi Australci ne mogu dobiti posao svojih snova, pa radije odustaju od bilo kakvog zaposlenja. Kako bi generaciju Y motivirali da nije sramota obavljati ni jedan posao i da se ponekad, u očekivanju bolje budućnosti treba zadovoljiti s onim što im je na raspolaganju, tamošnje ministarstvo zaposlenja osmislilo je projekt, a promovira ga i sam premijer.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

>> Rudd o požarima: Najgore od prirode i najbolje od ljudskosti

Tijekom promocije Rudd je ispričao mnoštvo priča o raznim zaposlenjima koje je promijenio prije nego je zasjeo na najutjecajniji stolac u Australiji. Tako su mladi mogli čuti kako je 'okretao hamburgere' dok je radio u restoranu brze hrane, raznosio gajbe piva u pubovima, pomagao na bolničkim odjelima, a najviše ih je zainteresiralo radno iskustvo čistača u jednoj tvornici, prenose australski mediji.

>> Bijeli Australci traže oprost od Aboridžina

'Postoji nekoliko realnosti. Trenutačno svijetom vlada recesija, ekonomije padaju diljem svijeta, stoga se trebamo prilagoditi, a to možda znači i da ne radite ono što vam srce želi, ali to može biti korak do nečeg drugog ', rekao je Rudd. A ako je dobro za premijera, trebalo bi biti dobro i za generaciju Y. 'Koji je posao bio najteži? Jednom sam radio kao čistač u jednoj tvornici. Raditi različite stvari dio je odrastanja', podučio je Rudd možda i nekog budućeg premijera Australije.

Jeset li ikada radili posao koji vam se baš i nije sviđao?

  • Da
  • Ne
  • Još uvijek ga radim

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene