Požari na otoku Fraser, Australija
Požari na otoku Fraser, Australija Foto: Getty Images

Stanovnici australskog obalnog grada na otoku Fraseru koji je na UNESCO-voj listi svjetske baštine u nedjelju moraju napustiti domove zbog nadolazećeg požara.


Otkad je izbio prije sedam tjedana u ilegalnom kampu, požar je zahvatio polovicu tog otoka koji se nalazi na sjeveroistoku Australije, dio je Velikog koraljnog grebena te je poznat po svojoj prašumi, dinama i jezerima.

Australski pauk U zadnji tren spazila dlakavu neman: Zamalo ju je ostavilo srce pa je potražila pomoć na Facebooku

Stanovnici Happy Valleya u nedjelju popodne su imali trenutak oduška kad je vatra oslabila, no povjerenik savezne države Queensland Greg Leach predviđa da će ona ponovno krenuti prema tom naselju, prenosi Reuters.

Pusta ulica u Adelaideu, prijestolnici Južne Australije, nakon što je uvedeno strogo zatvaranje Puste ulice na jugu Australije zbog putnika koji se vratio iz Britanije: "Morali smo poduzeti tu ekstremnu akciju"

Protiv požara se bori 90 vatrogasaca s 38 vozila i 17 letjelica, a vlasti Queenslanda pozvale su stanovnike na evakuaciju što prije jer bi im vatra kasnije mogla otežati vožnju.

Razbijen lanac pedofilije u Australiji Užas u Australiji: Policija razbila lanac dječje pornografije, među uhićenima odgojitelj iz vrtića, nogometni trener i socijalni radnik

Australija proteklih godina bilježi duža i toplija ljeta. Prošlogodišnju sezonu je premijer Scott Morrison zbog velikih požara koji su odnijeli 33 ljudskih i milijardu životinjskih života prozvao ''crnim ljetom''.