Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori već sedam tjedana

Drama na otoku pod zaštitom UNESCO-a: Vatra bjesni, stanovništvo bježi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici australskog obalnog grada na otoku Fraseru koji je na UNESCO-voj listi svjetske baštine u nedjelju moraju napustiti domove zbog nadolazećeg požara.

Otkad je izbio prije sedam tjedana u ilegalnom kampu, požar je zahvatio polovicu tog otoka koji se nalazi na sjeveroistoku Australije, dio je Velikog koraljnog grebena te je poznat po svojoj prašumi, dinama i jezerima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakva neman! U zadnji tren spazila dlakavu neman: Zamalo ju je ostavilo srce pa je potražila pomoć na Facebooku

Stanovnici Happy Valleya u nedjelju popodne su imali trenutak oduška kad je vatra oslabila, no povjerenik savezne države Queensland Greg Leach predviđa da će ona ponovno krenuti prema tom naselju, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvedeno novo zatvaranje Puste ulice na jugu Australije zbog putnika koji se vratio iz Britanije: "Morali smo poduzeti tu ekstremnu akciju"

Protiv požara se bori 90 vatrogasaca s 38 vozila i 17 letjelica, a vlasti Queenslanda pozvale su stanovnike na evakuaciju što prije jer bi im vatra kasnije mogla otežati vožnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna privedeno 14 muškaraca Užas u Australiji: Policija razbila lanac dječje pornografije, među uhićenima odgojitelj iz vrtića, nogometni trener i socijalni radnik

Australija proteklih godina bilježi duža i toplija ljeta. Prošlogodišnju sezonu je premijer Scott Morrison zbog velikih požara koji su odnijeli 33 ljudskih i milijardu životinjskih života prozvao ''crnim ljetom''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene