Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moćna koalicija

Australija pozvala Europu na sudjelovanje u zračnim udarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija je pozvala u ponedjeljak što više europskih zemalja na sudjelovanje u zračnim udarima protiv Islamske države (IS) u Siriji i Iraku pomažući rješavanju krize s migrantima koja pogađa kontinent.

Ministrica vanjskih poslova Julie Bishop objasnila je da je džihadistička skupina kriva za odlazak stotina tisuća migranata u Europu odakle potreba širenja međunarodne koalicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivana Petrović iz Bruxellesa 'To je najkraći zaključak ikad napisan, otkad pratim Europsku uniju, dakle zadnjih 12 godina' Slika nije dostupna 'Izgubit ćemo obraz' MEĐUSOBNE OPTUŽBE 'Europa se ne smije rastužiti tek nad smrću djeteta, Europa mora djelovati'

"Više od 40 posto osoba koje traže azil u Europi dolazi iz Sirije te moramo stvoriti ujedinjenu frontu radi onemogućavanja terorističkih organizacija koje izazivaju raseljavanje tolikih ljudi", kazala je ona novinarima.

Papa: Smrti migranata u Austriji su zločini koji vrijeđaju čovječanstvo

Od kraja ljeta 2014. antidžihadistička koalicija predvođena SAD-om izvodi udare u zonama gdje hara IS u Siriji i Iraku.

"Već oko 60 zemalja podržava na ovaj ili onaj način koaliciju predvođenu SAD-om", rekla je ona. "No, neke zemlje mogu učiniti više u smislu zračnih udara. Oni su se pokazali djelotvornim u sprečavanju IS-a da zauzme položaje i proizvede toliko barbarskog nasilja". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene