Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće stanovnika u prihvatilištima

Australija: Oko 3.000 vatrogasaca pokušava staviti pod nadzor četiri požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Australaca koji žive na jugoistoku zemlje morali su napustiti svoj dom zbog prijetnje ponovnog širenja požara koji su početkom mjeseca opustošili okolicu Melbournea i odnijeli više od 200 života, objavile su vlasti.

Oko tri tisuće vatrogasaca pokušava staviti pod nadzor četiri požara, a živa u termometrima približava se 40 stupnjeva u Melbourneu i okolici, na jugoistoku zemlje. To područje su početkom veljače poharali požari u kojima je život izgubilo 210 osoba, a izgorjelo je dvije tisuće domova.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Šumski požari FOTO Pakao u Grčkoj, gori već deveti dan: "Nažalost, ne vidimo da se fronta može obuzdati i staviti pod kontrolu" Požari u Grčkoj - 4 haraju požari Strava u Grčkoj: U šumi pronađeno 18 izgorjelih ljudskih tijela

>> Australija: Više od 100 ljudi napustilo domove

>> Za žrtve požara 91 milijun australskih dolara

Bili su to požari s najvećim brojem žrtava nakon 'Pepelnice' 1983. u kojoj je poginulo 75 ljudi. Nekoliko tisuća stanovnika sklonilo se u prihvatilišta, a vlasti upozoravaju da prilike na terenu idu na ruku izbijanju novih požara.

Mnogi stanovnici koji su sa sobom uzeli tek šator i neke osobne stvari, sklonili su se u središtu Lilydalea, istočno od Melbournea, pozorno slušajući najnovije vijesti na radiju o kretanju vatre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene