Marka Rapleyja prozvali su herojem nakon što je pomogao supruzi da se spasi od napada morskog psa koji joj je zgrabio desnu nogu. Udarao ga je šakom dok nije otišao. Ozlijeđena 35-godišnjakinja oporavlja se nakon operacije.

Galerija


"Kad vidite majku svog djeteta, svoj oslonac, sve ono što jeste, onda samo reagirate. Jedina misao koju sam imao bila je: 'Samo joj se makni s noge. Samo je pusti'", rekao je potreseni Mark Rapley novinarima Reutersa. On je spašavao suprugu Chantelle Doyle od morskog psa u Australiji dok su surfali blizu plaže nedaleko od Port Macquariea.

Vezani članci Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 2 Velika svađa svjetskih sila - Francuska najavila povlačenje veleposlanika iz SAD-a i Australije: "Ovo je golema pogreška, nož u leđa" Prosvjed i uhićenja u Melburneu - 5 Veliki prosvjedi protiv mjera u Australiji: Policija u dva grada uhitila više stotina ljudi

Kad je 35-godišnjakinju morski pas povukao u vodu s daske, Mark je bio dva metra od nje. Nakon prvog napada sama se popela na dasku, a suprug je došao do nje i sjeo joj iza leđa.

"Popeo sam se na dasku iza nje. Morski pas joj je zgrabio za list desne noge. Gledao sam ga u lice. Nisam se popeo na njega, nego sam ga udarao odozgo", ispričao je Rapley te istaknuo kako se 35-godišnjakinja sama popela natrag na dasku nakon što ju je morski pas prvi put povukao u vodu. On je u tom trenutku bio dva metra od nje te, kaže, da se nije sama popela i bila dovoljno snažna, vjerojatno joj ne bi mogao pomoći.

"Dvojica su veslala prema njoj odmah iza mene. Ne mislim da sam heroj, tako bi trebalo nazvati sve ljude koji su odradili izvrstan posao kako bi je održali na životu", dodao je Rapley, prenosi Daily Mail.

Grupa kupača koja je pritekla u pomoć kazala je kako su Chantelle stavili zavoje i pokušavali zaustaviti krvarenje iz noge na području bedra i lista, a ona je hrabro i smireno govorila: "Dobro sam, dobro sam".

Jedan od očevidaca kazao je kako su nakon napada vidjeli morskog psa kako pliva uz obalu povremeno iskačući iz vode s dijelom žrtvine daske za surfanje u raljama.

Rapley je posjetio suprugu u bolnici nakon operacije. Kaže da je bila budna i da se brine za njihovog sina i kako će on prihvatiti ono što slijedi.

"Duhom nije klonula, još je snažna i nadam se da će sada biti dobro, ali pred njom je dug put do oporavka", kazao je Rapley.