Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio povijesti hladnog rata

Atomsko sklonište iz hladnog rata prodano za 27.000 funti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski bunker uređen kao atomsko sklonište tijekom hladnog rata i ponuđen na dražbi na eBayu postigao je cijenu od 27.000 funti (oko 215.000 kuna).

‘Rijetka prilika da se kupi dio povijesti hladnog rata’, pisalo je u reklami na stranici za online prodaju. ‘Uz osobno atomsko sklonište, smješteno na iznimnom mjestu s vrlo lijepim pogledom, raspolagat ćete i parcelom i originalnom opremom’, dodaje se u reklami. Dražba je počela u četvrtak s 500 funti a ponude su u manje od tri dana porasle na 50 puta veću cijenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sukob Zelenskog i Klička Majka i djevojčica (9) poginule jer je sklonište u Kijevu bilo zatvoreno: "Nema opravdanja za ovu razinu nemara u gradu" Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba Za žrtve obiteljskog nasilja Dolenec obećala: "Dio gradskih stanova dat ćemo skloništima za žene"

U nedjelju navečer zadnja od 67 ponuda bila je 27.424 funti. Bunker je pušten u rad 1959. i njime je upravljala Royal Observer Corps, organizacija za civilnu zaštitu koja uključuje prvenstveno dobrovoljce sa zadatkom da upozore na nuklearni napad i eventualnu radijaciju. Sklonište, smješteno u Nacionalnom parku Peak u središnjem dijelu Engleske, ostalo je aktivno do 1991., kad se raspao Sovjetski Savez. Površine 15x15 metara, bunker se nalazi na poljoprivrednom dobru ‘na uzvisini s panoramskim pogledom’. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene