Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica članova organizacije Reporteri bez granica, koji su jučer u grčkoj Olimpiji izazvali incident prilikom paljenja olimpijske baklje, optuženi su za nepoštivanje nacionalnih simbola Grčke.


No, početak suđenja će dočekati na slobodi, jer je za njih plaćena jamčevina, objavila je danas udruga Reporteri bez granica.

Vezani članci Forenzičari u Grčkoj, ilustracija Svjedoci masakra u restoranu u Ateni: "Bilo je kao u američkom filmu. Muškarci su pucali, a djeca su vrištala" Grčka policija, arhiva Krvavi obračun u Ateni: Ubijene vođe crnogorskog mafijaškog klana ispred svojih obitelji, grčki mediji i javnost zgroženi divljačkim činom

Reporteri bez granica priopćili su da demonstranti nisu svojim potezom napali olimpijski duh Grčke, već su protestirali protiv kineske represije na Tibetu.

Suđenje trojici demonstranata zakazano je za 29. svibnja, a ukoliko budu osuđeni prijeti im kazna od godinu dana zatvora.

Olimpijska baklja, nakon što je jučer upaljena u grčkoj Olimpiji, krenula je na 137.000 km dug put preko pet kontinenata do Pekinga, gdje se 8. kolovoza otvaraju Olimpijske igre.