Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Atena: Demonstranti pušteni na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica članova organizacije Reporteri bez granica, koji su jučer u grčkoj Olimpiji izazvali incident prilikom paljenja olimpijske baklje, optuženi su za nepoštivanje nacionalnih simbola Grčke.

No, početak suđenja će dočekati na slobodi, jer je za njih plaćena jamčevina, objavila je danas udruga Reporteri bez granica.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović, reporterka Nove TV Istraga bi mogla potrajati Kakva će biti odluka? Završilo ispitivanje BBB-a u Grčkoj: "Ovo bi mogla biti otegotna okolnost" Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 19 Odbacili krivnju Bad Blue Boysi iz kombija zazivali Plenkovića: Pogledajte što mu vikali dok su ih vodili na sud

Reporteri bez granica priopćili su da demonstranti nisu svojim potezom napali olimpijski duh Grčke, već su protestirali protiv kineske represije na Tibetu.

Suđenje trojici demonstranata zakazano je za 29. svibnja, a ukoliko budu osuđeni prijeti im kazna od godinu dana zatvora.

Olimpijska baklja, nakon što je jučer upaljena u grčkoj Olimpiji, krenula je na 137.000 km dug put preko pet kontinenata do Pekinga, gdje se 8. kolovoza otvaraju Olimpijske igre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene