Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASA opet iznenadila

NIKAD VIĐENO Ignacio, Kilo i Jimena 'pozirali' za povijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri snažna huragana simultano prelaze Tihi ocean, slučaj je to koji je zabilježen po prvi puta u povijesti praćenja kretanja promjena na Zemlji.

Uragani Ignacio, Kilo i Jimena zajedno su 'pozirali' za još jednu legendarnu fotografiju iz NASA-inog objektiva. Snimili su ih astronauti internacionalne svemirske postaje kada se se premještali iz Meksika u smjeru Hawaiia.

Pročitajte i ovo Uragan Otis ostavio je pustoš na pacifičkoj obali Meksika - 11 Čupao sve pred sobom FOTO/VIDEO Tri sata terora: Razorni uragan odnio 27 života, znanstvenica iznijela mračno predviđanje Uragan Otis Stiže Otis Poznato turističko središte na udaru apokaliptičnog uragana: Proglašena ekstremna opasnost, snaga vjetra doseže 250 kilometara na sat

Ovo je ujedno i prva pojava tri uragana Treće kategorije, što znači da imaju snagu koja bi mogla uzrokovati ozbiljne štete.

NASA: Dogodit će se najcrnji scenarij - Povećanje razine oceana do 2100. ide preko 90 cm

Stručnjaci napominju da je ova jedinstvena pojava tri uragana najvjerojatnije posljedica jačanja ovogodišnjeg El'Nina za kojeg se pretpostavlja da će biti najsnažniji dosad. Također vjeruju kako pojava ima veze s temperaturaturom oceana koja je viša za čak dva stupnja, piše Daily Mail.

Moć uragana Ignacia počela je slabiti te bi se mogao pretvoriti u tropsku oluju. Uragan Jimena koji prelazi središnjim dijelom istočnog Pacifika najsnažniji je među trenutnim olujama, sa brzinom vjetra od 140 kmh, a očekuje se da će početi slabjeti tek sredinom tjedna. Uragan Kilo koji se nalazi na jugozapadnom dijelu otočne države Hawaii iste je jačine kao i uragan Jimena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene