Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijede testiranja

340 DANA U SVEMIRU Kelly više nije isti, dogodile su mu se važne promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo astronauta Scotta Kellyja koji se nakon 340 dana vratio iz svemira doživjelo je važne promjene.

Astronaut Scott Kelly, koji se u srijedu vratio iz misije u svemiru, i njegov jednojajčani brat blizanac, nekada su bili iste visine.

Ali ne i danas. Naime, nakon što je 340 dana proveo na Međunarodnoj svemirskoj postaji, Scott je 5 centimetara viši od brata Marka.

No, to je očekivano i privremeno, pojašnjava Jeff Williams iz NASA-e.

'Astronauti u svemiru narastu jer im se kralježnica produžuje, no kada se vrate na Zemlju, nakon kraćeg vremena, vrate se na prijašnju visinu', kazao je Williams.

Upravo su promjene na ljudskom tijelu bile jedan od glavnih razloga zbog čega je NASA jednog jednojajčanog blizanca odlučila poslati na godinu dana u svemir, a drugog ostaviti na Zemlji. U prvim danima nakon slijetanja, NASA-ini liječnici i znanstvenici uzimat će mnoštvo uzoraka od braće Kelly koji će biti podvrgnuti brojnim testiranjima kako bi se pokazalo kako boravak u svemiru utječe na ljudsko tijelo i još važnije na ljudsko zdravlje, piše CNN.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brat blizanac na Zemlji NAKON 'GODIŠNJEG' U SVEMIRU Za ovog čovjeka prava 'zabava' tek počinje Slika nije dostupna Vijesti iz NASA-e POVIJESNI DOGAĐAJ 'Da, postoje druge vrste u svemiru'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene