Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi opovrgavaju

'Arctic Sea nije prevozio rakete u Iran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov opovrgao je da je teretni brod Arctic Sea, otet krajem srpnja u švedskim vodama, prevozio ruske rakete zemlja-zrak S-300 u Iran, kao što su spominjali mediji.

Informacija o 'prisustvu S-300 na palubi Arctic Sea potpuno je pogrešna', izjavio je Lavrov pred novinarima u Moskvi po završetku razgovora sa slovačkim kolegom Miroslavom Lajčakom. 'Ruska strana uskoro će provesti istragu na brodu', na koju će biti pozvani predstavnici Malte čiju zastavu brod nosi. Sve će biti transparentno i nadam se da će se svatko moći uvjeriti da su glasine o prisustvu na brodu S-300 namijenjenih Iranu bile neutemeljene', dodao je ministar.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Po pisanju medija, među kojima britanskog dnevnika Sunday Times i austrijskog dnevnika Salzburger Nachrichten, citirajući izraelske izvore, Moskva je odlučila presresti teretni brod nakon što je upozorena da je mafijaška skupina ukrcala S-300 na palubu broda za Iran. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene