Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doha odbacuje optužbe

Arapske države poslale Kataru 13 zahtjeva za okončanje krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri arapske države koje bojkotiraju Katar zbog njegove navodne potpore terorizmu poslali su Dohi popis s 13 zahtjeva, među kojima je zatvaranje televizije Al Jazeere i reduciranje odnosa s Iranom, rekao je dužnosnik jedne od tih zemalja.

Popis zahtjeva za okončanje velike krize u Perzijskom zaljevu, koji su sastavili Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein, također uključuje zatvaranje turske vojne baze u Kataru, rekao je dužnosnik za Reuters.

Pročitajte i ovo Renata Čulinović Čaić Oglasio se Beroš Liječnici postavili novi ultimatum Vladi: "Idemo u štrajk ako ne ispunite naše zahtjeve" Potraga za taocima koje je oteo Hamas Pregovori u tijeku Ubili su mu roditelje i oteli ga, a ima samo tri godine: "Hamas bi mogao pustiti taoce"

Katar također mora objaviti da prekida veze s terorističkim, ideološkim i sektaškim organizacijama, među kojima su Muslimansko bratstvo, Islamska država, Al-Kaida i Hezbolah.

Četiri države dale su Dohi rok od 10 dana da ispuni zahtjeve, a popis je Kataru predao Kuvajt, koji posreduje u sporu, rekao je neimenovani dužnosnik.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat prekinuli su veze s Dohom 5. lipnja, optužujući Katar da podržava islamističke militante i Iran.

Zabranili su Kataru ulazak u svoj zračni prostor i nametnuli trgovinske restrikcije te ograničenja kretanja osoba, a Saudijska Arabija zatvorila je svoju kopnenu granicu s Katarom.

Doha odlučno odbacuje optužbe svojih susjeda. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene