Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Annan poziva kenijske vođe na suradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši glavni tajnik UN-a Kofi Annan pozvao je danas kenijskog predsjednika Mwaija Kibakija i oporbenog vođu Raila Odingu na suradnju s afričkim posrednicima kako bi brzo razriješili političku krizu u toj istočnoafričkoj zemlji.

Annan, koji je prihvatio zadaću da predvodi skupinu afričkih dužnosnika u posredovanju, kazao je da će djelovati što prije, ali se suzdržao od predviđanja bilo kakvog vremenskog okvira.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj iz Kenije Higijenski uložak razotkrio horor kojem su izložene radnice: ''Odmah se sve skidajte!'' Masovna grobnica u Keniji - 1 Vjerska sekta FOTO Stravično otkriće: Na pronađenim truplima nedostaju organi, najviše mrtvih su djeca

"Politički pregovori nisu jedan događaj već proces koji može dugo trajati - sve ovisi o suradnji vođa", izjavio je Annan u Accri nakon razgovora s predsjednikom Afričke unije i predsjednikom Gane Johnom Kufuorom.

Annan je poručio da će najozbiljnije prionuti poslu kako bi se
"ponovo uspostavila stabilnost i žurno okončala humanitarna kriza u zemlji".

"Ne želimo nametati rješenja nego zajedno raditi s Kibakijem i Odingom kako bismo skupa došli do održivog i dugoročnog rješenja problema", dodao je Annan.

U nasilju koje je u Keniji izbilo nakon spornog reizbora Kibakija za predsjednika poginulo je oko 600 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene