Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika

Merkel o palestinskoj državi: 'Mi smo za priznanje, ali pitanje je koji je pravi trenutak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel kritizirala je zemlje koje su priznale palestinsku državu, uključujući i članicu EU-a Švedsku koja je priznanje objavila 30. listopada.

"Naš je stav da nas jednostrano priznanje palestinske države ne približava rješenju dviju država", rekla je Merkel novinarima, govoreći o njemačkoj politici traženja mirovnog sporazuma po kojem bi se Izrael i palestinska država međusobno priznale.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija Stanje u bolnici Nasser u Gazi - 3 Pakao na zemlji Panika u najvećoj bolnici u Gazi: Na udaru posljednje sigurno utočište za Palestince

"Bolje je ustrajati na razgovorima, ma kako se oni teškima danas činili", istaknula je Merkel nakon susreta s belgijskim premijerom Charlesom Michelom u Berlinu.

"Mi smo za priznanje, ali pitanje je koji je pravi trenutak", rekao je Michel. Oko 130 država priznaje palestinsku državu, no većina članica EU-a i SAD to nisu učinile.

Švedska priznala Palestinu

Tri europske države - Poljska, Mađarska i Slovačka, priznale su palestinsku državu prije priključenja Uniji.

Parlamenti Španjolske i Velike Britanije donijeli su rezolucije u prilog priznanju, a uskoro o tome ima namjeru glasovati i francuska Nacionalna skupština. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene