Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuta

Angela Merkel: IS regrutira tisuće osoba iz zemalja G20

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija Islamska država regrutira "tisuće" džihadista unutar dvadeset najvećih gospodarskih sila, sa zabrinutošću je izjavila njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu.

Ekstremistička skupina koja kontrolira velike dijelove teritorija u Siriji i Iraku predstavlja "jednu od najvećih prijetnji koje su ikad postojale po život stanovnika regije, čak i čitavih država", izjavila je kancelarka u govoru u Bundestagu.

Pročitajte i ovo Olaf Scholz STRES BEZ PRESEDANA Naslijedio je Mutti i preživio galopirajuću ekonomsku krizu, rat i nezadovoljne partnere: "Još se pokušava snaći, ali nema njezino iskustvo" Angela Merkel O UKRAJINI Angela Merkel u prvom intervjuu nakon odlaska s vlasti: "Naravno da sam se pitala što smo krivo učinili"

"IS privlači tisuće stranih boraca iz svih zemalja G20, bilo na južnoj hemisferi ili u Europi", nastavila je Merkel, deset dana nakon summita u Brisbaneu koji je okupio šefove država i vlada 20 glavnih svjetskih gospodarstava.

KRVAVI NOVAC Evo koliko teroristi zarađuju na otmicama i otkupninama!

"Njihova totalna odsutnost ograničenja i njihova spremnost za ubijanje prijete i našoj sigurnosti", dodala je kancelarka.

Njemačka procjenjuje na 550 broj svojih državljana koji su se pridružili džihadistima u Iraku i Siriji. Oko 60 ih je poginulo u borbi ili samoubilačkim napadima a 180 se vratilo kućama, ocjenjuje Berlin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene