Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel i dalje je popularna u Njemačkoj, pokazala su ispitivanja javnog mišljenja objavljena danas, a porast potpore bilježe i njezini koalicijski partneri.


Pedeset i šest posto ispitanih smatra da Merkel radi dobro ili vrlo dobro. To je većinom mišljenje pristaša njezinih Kršćanskih demokrata (CDU), ali također i jednog od dva birača oporbenih Socijaldemokrata (SPD) i Zelenih.

Vezani članci Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima" Slika nije dostupna Merkel pozdravila nove britanske prijedloge o Brexitu: "Ostajemo Europljani, čak i ako nismo u istoj Europskoj uniji"

Ispitivanje je pokazalo veliku potporu reformi CDU-a. Dvije trećine ispitanih želi nastavak reforme ili kažu da bi htjeli da stranka postane manje konzervativna. Ovi su rezultati objavljeni prije stranačke konferencije CDU-a na kojoj se očekuje reizbor Merkel na dužnost čelnice stranke.

Drugo ispitivanje javnog mišljenja također je pokazalo porast potpore CDU-u i njegovu koalicijskom partneru Slobodnim demokratima, koji su dobili 37 posto potpore, najviše od kolovoza ove godine.

Popularnost Zelenih, koji su imali ključnu ulogu u prosvjedima protiv vlakova koji prijevoze nuklearni otpad, pala je za jedan posto.