Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na mjestu pada aviona nalazi se već danima mala grupa istražitelja iz Nizozemske, Australije i Malezije koji pokušavaju skupiti što više dokaznog materijala.


Prvi podaci iz 'crne kutije' pokazuju da je malezijski zrakoplov koji je prošlog tjedna pao u Ukrajini pogođen projektilom, prenosi CBS News.

Naime, podaci zabilježeni u crnoj kutiji upućuju na 'veliku eksplozivnu dekompresiju', a trup zrakoplova pogođen je šrapnelom uslijed eksplozije, o čemu svjedoče i fotografije ostataka zrakoplova.

Projektil je najvjerojatnije eksplodirao na desnoj strani zrakoplova, a šrapnel je probio trup i izašao na lijevu stranu. Riječ je o prvim neslužbenim podacima o sadržaju crne kutije, koja je poslana na detaljnu analizu u London.

Zbog sukoba stručnjaci odustali od obilaska mjesta pada MH17


Na mjestu pada aviona nalazi se već danima mala grupa istražitelja iz Nizozemske, Australije i Malezije koji pokušavaju skupiti što više dokaznog materijala. Konkretno, pronaći dio aviona koji je pogodio projektil.

Za sada su, kazao je Michael Borkiurkiw iz OSCE-a, skupili osobne stvari putnika kao što su putovnice, kreditne kartice i prtljagu, a pronašli su još neke ljudske ostatke u polju.

Vezani članci Slika nije dostupna Neočekivani pronalazak: Pronađen trup srušenog aviona i još tijela žrtava! Slika nije dostupna Vijeće sigurnosti UN-a traži međunarodnu i nezavisnu istragu o padu malezijskog zrakoplova

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook