Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hamza bin Laden

Amerikanci tvrde: Sin Osame bin Ladena je mrtav

Hamza bin Laden (Foto: AFP)
Hamza bin Laden (Foto: AFP) Foto: Afp
Hamza bin Laden, sin i nasljednik vođe al Qaede Osama bin Laden je mrtav, javljaju američki mediji pozivajući se na izjave iz obavještajnih krugova.

Smatra se da je Hamza bin Laden rođen oko 1989. godine, a posljednja njegova javna izjava objavljena je 2018. godine. U njoj je Hamza pozvao stanovnike Saudijske Arabije na revolt protiv vladajuće dinastije, javlja NBC News

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hamza bin Laden "Princ svih mudžahedina": CIA prvi put objavila snimku sina Osame bin Ladena Slika nije dostupna Upoznajte Hamzu Uskoro na tron Al Qaide sjeda sin Osame bin Ladena

Kad je njegov otac 1996. otišao u Afganistan i objavio rat SAD-u, Hamza je otputovao s njim te se pojavljivao u propagandnim spotovima al Quaede. Kao vođa al Quaede, Osama bin Laden je nadgledao operacije usmjerene protiv meta na Zapadu koje su kulminirale napadom na Svjetski trgovački centar i Pentagon 11. rujna 2001. godine. 

Pripadnici postrojbi Navy SEALS ubili su Osamu bin Ladena 2011. tijekom akcije u Pakistanu. Hamzi se otad gubi trag, a u pronađenim pismima navodi se kako je Osama želio da mu se sin pridruži u Pakistanu te s vremenom postane vođa terorističke organizacije. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene