Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove sankcije

Sjeverna Koreja: SAD će iskoristiti i vojne snage ako će biti primoran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka veleposlanica pri UN-u izjavila je u srijedu da će Washington upotrijebiti svoje "značajne vojne snage" u Sjevernoj Koreji ako će na to biti primoran, nakon što je Pjongjang u utorak obavio testiranje interkontinentalnog projektila.

"Sjedinjene Države spremne su iskoristiti čitavu lepezu svojih sredstava" uključivo i vojna, kako bi se obranile, rekla je Nikki Haley u govoru na izvanrednoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, dodajući ipak da bi više voljela da stvari "ne odu u tom smjeru".

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Ona je naglasila da će SAD, uz podršku Francuske, predložiti UN-u nove sankcije protiv Sjeverne Koreje, ali je Rusija odmah upozorila da će se tome usprotiviti. "Sljedećih dana ćemo predstaviti rezoluciju će koja biti odgovor na eskalaciju Sjeverne Koreje", dodala je Haley u UN-u.

Rusija koja raspolaže pravom veta kazala je da će se usprotiviti novim sankcijama kao i vojnom odgovoru. Prvi čovjek Sjeverne Koreje Kim Jong-Un kazao je u utorak da je ispaljivanje projektila 4. srpnja, na američki državni praznik, "dar američkim gadovima".

"Svi moraju priznati da sankcije neće riješiti problem", izjavio je pomoćnik veleposlanika Rusije pri UN-u Vladimir Šafronkov, dodajući da je "neprihvatljiv svaki pokušaj opravdavanja vojnog rješenja". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene