Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki učitelj hrvatskih korijena, Michael R. Vucic (42), mogao bi dobiti 120 godina zatvora ako ga proglase krivim za seksualno zlostavljanje dvije maloljetne djevojčice u dobi od 12 i 14 godina.


Vucic je, podsjetimo, 18 godina radio kao profesor u školi Gavin South Middle School u američkom gradu Ingleside (Teksas).

Terete ga za 52 seksualna čina s dvije maloljetnice u periodu od 2013. do 2014.

Seks sa svojim žrtvama je i snimao, a CD-e i DVD-e držao je u plastičnoj vrećici ispod svog kreveta. Otkriven je kada je 14-godišnjakinja sve priznala baki i djedu. U međuvremenu je policija pronašla snimke koje su ih dovele i do druge žrtve.

Vezani članci Kerum i suci u konobi Oglasio se Sud: Sudac koji se s Kerumom zabavljao u konobi Pršut povezan je sa slučajem njegove žene Đuro Sessa Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma

BiH izručila nastavnika: Osumnjičen za seksualno zlostavljanje

Vucic je pobjegao u BiH gdje je u rujnu prošle godine i uhićen. Dok je u ekstradicijskom zatvoru u Sarajevu čekao izručenje, zatražio je politički azil, ali ga nije dobio.

Policija je zbog neprijavljivanja zločina prijavila profesoricu matematike April Courtney, profesora tjelesnog Michaela Lannersa i profesora društvenih znanosti Johna Keehana.

I obrani su priznali da im je Vucic rekao da je u vezi s jednom učenicom, ali da su mislili da priča "lovačke priče" jer je, tvrde, često izmišljao. Platili su 5.000 dolara jamčevine i izišli su na slobodu.

Vucic je na sudu izjavio da nije kriv. Sudac mu je odredio jamčevinu od 10 milijuna dolara, zbog činjenice da je već jednom pobjegao. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook