Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američko ministarstvo obrane dopustit će aktivnim vojnicima da odjeveni u vojne odore sudjeluju u skoroj gay paradi u San Diegu, objavili su organizatori.


Taj potez, objavljen u internom dopisu, prvo je takvo dopuštenje otkako je u rujnu prestala vrijediti preporuka "Don't Ask, Don't Tell" u skladu s kojom su gayevi mogli služiti u vojsci samo ako nisu otkrili svoju seksualnu orijentaciju.

"Organizatori planiraju da dio parade bude posvećen vojnicima", napisao je u dopisu zamjenik pomoćnika ministra obrane za veze sa zajednicom i javnošću Rene Bardorf.

"Osim toga, organizatori potiču pripadnike vojske da od svojih zapovjednika traže dopuštenje da u maršu sudjeluju uniformirani i tako istaknu svoj ponos", napisao je Bardorf.

Bardorf je, budući da su nacionalni mediji zainteresirani za tu temu, dopustio vojnicima da sudjeluju, ali je dopuštenje ograničio na paradu ponosa u San Diegu 2012. San Diego ima mnogo vojnika jer je ondje pomorska baza, a u blizini je i baza marinaca u Pendletonu.

Gotovo 400 pripadnika vojske već se prijavilo za paradu, kaže organizator LGBT Pridea u San Diegu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci USS Abraham Lincoln (Foto: AFP) USS Abraham Lincoln: U Split stiže jedan od najvećih nosača aviona na svijetu Američki bombarder B-52 (Foto: Arhiva/AFP) Američko ratno zrakoplovstvo ima problem, piloti im crtaju spolne organe po kokpitu