Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki veleposlanik upozorio Dodika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Charles English, upozorio je premijera Republike Srpske, Milorada Dodika, i dužnosnike njegove stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata da će se sukobiti sa Sjedinjenim Državama ukoliko članovi SNSD-a napuste državna tijela BiH.

Naime, oni bi to mogli učiniti zbog nedavne odluke Visokog predstavnika međunarodne zajednice, Miroslava Lajčaka, da nametne novi zakon o Vijeću ministara BiH i zatraži izmjenu poslovnika o radu Parlamenta BiH radi jačanja uloge države.

Pročitajte i ovo Nathalie Reyes, američka ambasadorica Sletjela u zračnu luku Nova američka veleposlanica stigla u Zagreb: Objavila fotografiju na kojoj su mnogi uočili zanimljiv detalj Slika nije dostupna Uskoro u rukama BiH čelnika Paket ustavnih promjena koje vode prema EU

"Ukoliko dužnosnici SNSD-a napuste institucije BiH i blokiraju njihov rad to ćemo smatrati provokacijom i sukobom s Miroslavom Lajčakom. Bilo kakvo konfrontiranje s Lajčakom predstavlja konfrontiranje sa Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je English u ponedjeljak navečer u emisiji Federalne televizije "60 minuta".

"Oni koji se suprostave Lajčakovim aktivnostima izabrali su sukob i s Visokom predstavnikom u BiH i sa Sjedinjenim Američkim Državama", naglasio je English.

Na upit hoće li Lajčak, nakon nedavnih mjera, poduzimati još kakve aktivnosti kojima bi se kažnjavalo nekooperativne političare, English je odgovorio potvrdno ali nije želio precizirati o kakvim će se kaznama raditi i tko će njima biti zahvaćen. "Nastavit ćemo podupirati Lajčaka u aktivnostima koje bude poduzimao", dodao je američki veleposlanik u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene