Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki veleposlanik u BiH: Otcjepljenje RS nije moguće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veleposlanik u BiH Charles English ponovo se, za posjeta Banjoj Luci, usprotivio zamislima o organiziranju referenduma o otcjepljenju Republike Srpske istaknuvši kako otcjepljenje tog entiteta 'bilo kojim drugim sredstvima nije moguće'.

'Osporavanje suvereniteta ili teritorijalnog integriteta BiH neće se tolerirati. Ta pitanja su riješena', rekao je English. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Međunarodna zajednica neće dopustiti ugrožavanje mira u BiH' Slika nije dostupna Američki veleposlanik u BiH oštro upozorava Dodika

Ovo Englishovo opetovano protivljenje referendumu o otcjepljenju RS-a, o čijem je mogućem održavanju više puta u javnim istupima govorio premijer tog entiteta Milorad Dodik, uslijedilo je nakon niza upozorenja istaknutih zapadnih diplomata posljednjih nekoliko dana koji ističu da je situacija u BiH iznimno teška.

'Ako bosanskohercegovački vođe nastave sa svojom destabilizirajućom retorikom, bez obzira na to radi li se o priči o odvajanju ili ukidanju entiteta, te ako nastave podrivati državne institucije formiranjem paralelnih entitetskih struktura čije se funkcije preklapaju s već postojećim državnim funkcijama, s osporavanjem prijenosa ovlasti (s entiteta na državnu razinu) oko kojih je prethodno postignut sporazum, ili ubacivanjem uskogrudih etničkih programa u svakodnevni rad institucija koje trebaju služiti svim građanima BiH, onda će izabrati izolaciju sa svim posljedicama koje ona nosi za njih i njihove birače', istaknuo je English.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene