Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trebala je biti tajna

Američki tužitelji napisali optužnicu protiv Juliana Assangea pa ju ''neoprezno" objavili

Julian Assange (Foto: AFP)
Julian Assange (Foto: AFP) Foto: Afp
Organizacija WikiLeaks, čiji je Assange osnivač, objavila je da su tužitelji SAD-a "neoprezno" otkrili postojanje optužnice koja je trebala biti tajna

Utemeljitelj WikiLeaksa Julian Assange, koji je objavio 2010. brojne tajne američke dokumente, optužen je u SAD-u, objavio je WikiLeaks u četvrtak navečer.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će"

Tužitelji su neoprezno, u okviru drugog slučaja, otkrili postojanje te optužnice koja je trebala biti tajna, kazala je organizacija.

Točna priroda točaka optužnice protiv Assangea nije zasad poznata.

Na Twitteru je WikiLeaks napisao: "Američko ministarstvo pravosuđa otkriva 'slučajno' postojanje tajnih točaka optužnice ili planova o takvim točkama optužnice protiv direktora WikiLeaksa Juliana Assangea, u onome što se čini greška u kopiranju i spajanju u drugom slučaju, koji se također istražuje u istočnom okrugu Virginije". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene