Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su sigurno mnogo put vidjeli mapu cijelog svijeta, studenti se nisu iskazali u crtanju kontinenata samo po sjećanju.


Iako su vjerojatno nebrojeno mnogo puta vidjeli mapu cijelog svijeta, pokazalo se da zadatak da nacrtaju dijelove svijeta po sjećanju, bez pomoći atlasa, nije bio nimalo lak za 30 studenata iz Michigana, piše Daily Mail.

Većina ispitanih propustila je nacrtati Veliku Britaniju, Novi Zeland, Madagaskar, Skandinaviju, Grenland i veliki do Indijskog potkontinenta.

Vezani članci Epidemiolog, ilustracija Europa bilježi najtežu tjednu bilancu od sredine svibnja! Više od 250.000 umrlih - u svijetu zaraženo više od 40 milijuna ljudi Koronavirus, ilustracija Europska unija objavila novu koronakartu, pogledajte koje su zemlje jedine barem djelomično ostale u zelenom

Indonezija i Filipini veličinom su se drastično smanjili, a tek tračak Antarktike nazirao se na nekima od crteža.

Azija i Afrika zauzele su na nekim radovima velike dijelove oceana, a korisnik Reddita zaaakk digitalno je obradio i spojio crteže kako bi vidio hoće li rezultat nalikovati izgledu Zemlje.

Karta objavljena na Redditu pokazala je da studenti malo znaju u geografiji. Zaaakk je objasnio kako su ispitanici bili stari između 18 i 22 godine, bilo je podjednako djevojaka i mladića, a svi su, osim jednog Talijana, bili Amerikanci. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook