Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki pedijatar iz savezne države Delaware, postao je vjerojatno najveći osumnjičeni zlostavljač djece u povijesti SAD-a, s čak 471 optužbom za seksualno zlostavljanje, čak 103 maloljetnika!


Od 1998. godine, optuženi dr. Earl Bradley je napravio preko 13 sati video snimaka seksualnog zlostavljanja djece, a glavni tužitelj Beau Biden za agenciju AP je izjavio kako su 'ti zločini počinjeni protiv onih najranjivijih među nama - onih koji nemaju pravo glasa'. Slučaj je toliko šokirao tamošnju zajednicu, da se i sam Biden prilikom izjave suzdržavao da ne brizne u plač. 'Uistinu ne znam niti za jedan slučaj pedofilije u kojem ima toliko žrtava', dodao je.

Optužbe protiv Bradleyja uključuju silovanje, seksualno iskorištavanje djece, nezakonit seksualni kontakt s djetetom, kontinuirano seksualno zlostavljanje djeteta, napad i ugrožavanje života djeteta. Sud mu je odredio jamčevinu od 2,9 milijuna dolara, a njegova liječnička dozvola, prošlog tjedna trajno mu je oduzeta. Uhićen je prošlog prosinca, no tada je bio optužen za tek 29 slučajeva.

Vezani članci Nasilje/ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Odležao zbog silovanja djevojčice, a njezina majka tvrdi da sada uznemiruje obitelj: "Svi s knedlom u grlu izlazimo iz stana" Kardinal George Pell (Foto: AFP) Treći čovjek Vatikana ostaje u zatvoru najmanje tri godine: Odbijena žalba na presudu za pedofiliju

'Siguran sam da je tužiteljstvo imalo dobre razloge za stavljanje svih tih žrtava u optužnicu', rekao je Bradleyjev branitelj, Eugene Mauer i dodao kako je dovoljna zapravo samo jedna, da ga se pospremi na doživotnu robiju. Istaknuo je i kako njegov klijent nije pročitao optužnicu, ali i kako njome nije iznenađen. Bradley je uhićen, nakon što je dvogodišnja djevojčica majci rekla kako ju je taj zlikovac ozlijedio, nakon što ju je odnio u podrum, ispod njegovog ureda nakon pregleda.