Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američki obavještajni šef: Al-Qaeda obučava europske novake za napad na SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Al Qaeda i dalje novači Europljane za obuku eksplozivom u Pakistanu, jer Europljani puno lakše ulaze u Sjedinjen Države bez vize, izjavio je američki nacionalni obavještajni direktor Mike McConnell.

On je kazao kako se europski novaci al Qaede se obučavaju u graničnoj regiji Pakistana za korištenje komercijalno raspoloživih supstanci za pravljenje eksploziva i kako bi oni mogli izvesti napad na američki teritorij.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Također je izrazio zabrinutost da bi nedavna video i audio snimka Osame bin Ladena mogla biti neka vrsta signala terorističkim ćelijama za pokretanje akcija, rekao je u govoru održanom u Senatu. "To je neobično. Bio je sasvim odsutan zadnjih nekoliko godina. Zabrinuti smo da bi ovo mogao biti nekakav signal. Mislim da moramo biti vrlo oprezni", rekao je.

"Europljani se novače posebno zbog toga što općenito ne trebaju vizu za ulazak u SAD. Ciljano novačenje operativaca iz Europe daje im dodatnu prednost pri 'ubacivanju' u zemlju jednog, dvojice ili trojice operativaca koji su sposobni izvesti napad koji bi mogao podsjećati na onaj od 11. rujna", upozorio je McConnell.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene