Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paket pomoći

Američki Kongres odobrio pomoć Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Kongres u utorak navečer je velikom većinom glasova potvrdio zakon o pomoći Ukrajini, prihvatio milijardu dolara vrijedno kreditno jamstvo za vladu u Kijevu te uveo sankcije zbog ruske aneksije Krima.

Odluka je donesena sa 378 glasova za i 34 protiv. Sada ovaj "paket pomoći" ide predsjedniku Baracku Obami koji ga treba potpisati i time završiti tjednima dugu raspravu u Kongresu o tome kako pomoći Ukrajini.

Pročitajte i ovo Mette Frederiksen pozvala i druge da to učine Danska premijerka: "Svu artiljeriju koju imamo poslat ćemo Ukrajini" Slika nije dostupna Za još šest mjeseci NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA PUTINA Zapad produljio sankcije Rusiji

Uz kreditno jamstvo, senatski prijedlog zakona daje pomoć od 150 milijuna dolara Ukrajini i susjednim zemljama, a formalizira i sankcije Rusima i Ukrajincima koje Sjedinjene Države smatraju odgovornima za korupciju, kršenje ljudskih prava i destabiliziranje Ukrajine.

Turčinov: 'Ako nisu pripadnici vojske, Nacionalne garde ili policije, saboteri su i rade protiv Ukrajine'

Također se nalaže ministarstvu pravosuđa i ministarstvu vanjskih poslova da pomognu vladi u Kijevu pri vraćanju sredstava koja su u inozemstvu deponirali korumpirani ukrajinski dužnosnici.

"Ovaj zakon je središnji dio napora u suprostavljanju ruskoj agresiji i podupiranju demokratskom razvoju Ukrajine", rekao je republikanac Ed Royce koji je na čelu vanjskopolitičkog odbora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene