Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki specijalni izaslanik za Bliski Istok George Mitchell je stigao u Izrael kako bi pokušao pokrenuti mirovni proces, objavilo je veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Izraelu.


Mitchell će razgovarati s premijerom Benjaminom Netanyahuom, ministrom obrane Ehudom Barakom i glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom, koji se nalazi u posjetu Gazi i Izrealu, prema izvorima izraelske vlade. On će u ponedjeljak otići u Jordan na razgovore s predsjednikom palestinske vlasti Mahmudom Abasom, prema palestinskim izvorima.

Vezani članci Slika nije dostupna Joe Biden i izraelski predsjednik Rivlin razgovarat će o Iranu Koronavirus u Izraelu, ilustracija Bili su rekorderi u cijepljenju pa ukinuli gotovo sve mjere, ali sada zbog indijskog soja vraćaju nošenje maski u zatvorenom

>> 'Netanyahu traži od SAD-a oružje za napad na Iran'

Mitchellov posjet se zbiva tijekom diplomatske krize Sjedinjenih Država i Izraela, koju je izazvao plan izraelske vlade da u istočnom Jeruzalemu kojeg Palestinci žele za buduću prijestolnicu svoje države izgradi 16 tisuća stanova. Ovog je vikenda ipak napetost nešto blaža nakon telefonskog razgovora Netanyahua i američke državne tajnice Hillary Clinton koja ga je nazvala ‘korisnim i plodnim’. (Hina)