Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusiju bi trebalo upozoriti da je opasno nadlijetati američke brodove i avione i da bi to moglo rezultirati silom, rekao je kandidat Baracka Obame za idućeg zapovjednika NATO-a u Europi general Curtis M. Scaparrotti.


'Gospodine, vjerujem da bi to trebali znati, da', kazao je general Scaparrotti na pitanje senatora Johna McCaina treba li Rusima reći da će SAD poduzeti akciju ako su ugroženi američki životi, prenosi Business Insider. 'Moramo im jasno reći i jasno naglasiti što je prihvatljivo'.

Vezani članci Avion SU-30 Ukrajinci srušili 4 ruska aviona, više dronova i raketu. Putin za dezertere sprema do 10 godina zatvora Rat u Ukrajini, djeca Finska zatvorila granice za ruske državljane. Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova: "Nikome ne prijetimo nuklearnim oružjem"

'Mislim da nas na neki način testiraju', kazao je Scaparrotti. 'To je bilo nepromišljeno, neopravdano i opasno'.

U ponedjeljak su naime, dva ruska Su-24 borbena aviona nekoliko puta preletila iznad američkog ratnog broda Donald Cook za vrijeme izvođenja vojne vježbe u Baltičkome moru.

U utorak su pak, ruski helikopteri su čak 7 puta na niskoj visini kružili oko broda. 40-ak minuta kasnije su dva lovca Su-24 ponovno čak 11 puta preletjeli američki ratni brod.

Državni tajnik John Kerry kasnije je kazao kako su mornari na Cooku apsolutno opravdano mogli srušiti ruske lovce.

'To je neprofesionalno i protiv svakih pravila. Mogli su ih srušiti, moraju shvatiti da je to ozbiljna stvar i da SAD neće dozvoliti zastrašivanje na otvorenom moru', kazao je Kerry. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju