Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američke snage uhitile zamjenika iračkog ministarstva zdravstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke i iračke snage izvele su premetačinu zgrade ministarstva zdravstva u centru Bagdada i uhitili zamjenika ministra zdravstva, javlja agencija Reuters pozivajući se na glasnogovornika ministarstva te izjave očevidaca.

'Oko devet sati ujutro američke snage u pratnji iračkih vojnika su provalili u ministarstvo, prisilili stražare da legnu na pod i uzeli Hakima Zamilija', rekao je glasnogovornik ministarstva Qassem Allawi.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

Zamili, zamjenik ministra zdravstva, viši je član anti-američke
šijitske političke grupacije Moqtada al Sadra. Premetačina je izvedena dan nakon što je američka vojska objavila da je u tijeku provedba američko-iračkoga plana kojemu je cilj uspostava stabilnosti u Bagdadu.

Za sada nije poznato za što je Zamili optužen.

Još nema ni potvrde od američke vojske koja je pojačala operacije protiv nekih Sadrovih pristaša i Mehdijeve vojske, paravojnih postrojbi odanih Sadru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene