Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka mornarica pobjedonosno je objavila kako je pronašla odgovor na najveće prijetnje iz Rusije i Kine.


U američkoj vojsci, naime, uspješno su završili testiranje borbenog broda Coronado s protubrodskim raketnim sustavom Raytheon's SeaRAM. Potubrodska obrana dugo je bila bolna točka američkih vojnih stratega, pogotovo zato jer na tom području konkurenti Kina i Rusija napreduju puno brže i razvijaju novo oružje. Točnije, ruski i kineski protubrodski obrambeni sustavi u kombinaciji sa zračnim snagama mogli bi zaustaviti snage SAD-a u strateški važnim područjima kao što su Južno kinesko more, Crno more ili pak Baltik.

No, čini se da su Amerikanci došli do odgovora koji bi mogao preokrenuti igru a to je upravo SeaRAM sustav koji se pokazao jako dobrim na testovima.

'USS Coronado je dizajniran za bobu u mirnim vodama gdje protubrodske krstareće rakete predstavljaju značajnu prijetnju za pomorske snage. Ova testiranja pokazala su da možemo učinkovito odgovoriti na te prijetnje i pokazuje impresivnu sposobnost koju SeaRAM donosi našem vojnom arsenalu', poručili su iz američke mornarice a prenosi Business Insider.

Vezani članci Snimka NLO-a (Screenschot: YouTube) Američka vojska napokon i službeno priznala: Ove snimke NLO-a su stvarne USS Abraham Lincoln (Foto: AFP) USS Abraham Lincoln: U Split stiže jedan od najvećih nosača aviona na svijetu