Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američka vojska napada šijitsku miliciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadima vojske SAD-a na šijitske militante ubijeno je ili ranjeno 40 osoba i uhvaćen je jedan od šijitskih zapovjednika kojeg SAD traži zbog otmica i ubojstva.

U napadu tijekom noći na zgradu u bagdadskoj četvrti Sadr City ubijeno je najmanje sedmoro osoba, većinom pripadnika milicije Mehdi, izjavili su svjedoci. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dugoročna nestabilnost Kraj Islamske države tek je početak: Na pomolu 10 novih krvavih ratova! Slika nije dostupna 'Bit će reakcija' Saudijska Arabija 2016. počela krvavo - Stigle su i prve osude tog čina

Vojska SAD-a nije navela o kojoj je skupini riječ, ali je izjavila da je jedan šijitski zapovjednik zarobljen.

U odvojenom napadu južno od Bagdada u četvrtak iračke i američke snage uhitile su još jednog zapovjednika šijitske milicije Mehdi za kojeg vojska SAD-a tvrdi da je odgovoran za krijumčarenje oružje, među ostalim i projektila zemlja-zrak, te špijuniranje za Iran.

Nije još jasno jesu li dvije operacije dio šireg obračuna s milicijama koji je najavio irački premijer Nuri al-Maliki od kojih su neke, poput vojske Mehdija, povezane s političkim strankama u Malikijevoj vladajućoj koaliciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene