Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Države više ne inzistiraju na odlasku sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u svojoj politici prema toj ratom pogođenoj zemlji, objavila je u četvrtak američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima.


„Naš prioritet više nije da tamo sjedimo usredotočeni na odlazak Assada“, rekla je veleposlanica Nikki Haley.

Vezani članci Emmanuel Macron (Foto: AFP) Macron tvrdi da je uvjerio Trumpa da ne povlači američke snage iz Sirije, SAD nameće nove sankcije Rusiji Rober Kohorst, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Američko veleposlanstvo: "Zahvaljujemo hrvatskoj Vladi na potpori akcijama SAD-a, Velike Britanije i Francuske"

„Naš prioritet je istinski proučiti kako djelovati i s kim surađivati kako bi stvarno nešto napravili za sirijski narod“, dodala je Haley. „Ne možemo biti pod svaku cijenu usredotočeni na Assada na način na koji je to činila prošla administracija“, zaključila je američka veleposlanica.

Assad je u veljači naglasio da bi američka vojska bila „dobrodošla“ u Siriji u borbi protiv Islamske države ako bi se koordinirala s Damaskom i priznala suverenitet njegove vlade.

SAD je pod predsjednikom Barackom Obamom pozivao na Assadov odlazak, te je podržavao pobunjenike koji su ratovali protiv njega. (Hina)