Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američka podmornica ispuštala radioaktivnu vodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka mornarica objavila je da je na podmornici USS Houston došlo do neznatnog ispuštanja radioaktivne vode tijekom pristajanja podmornice u japanskim lukama Sasebo i Okinawa te na Guamu i na Havajima.

Glasnogovornik Pacifičke flote kapetan Scott Gureck rekao je da se radi o malim količinama vode iz podmornice a da je radioaktivnost te vode vrlo mala, jednaka radioaktivnosti 20-kilogramske vreće umjetnog gnojiva.

Pročitajte i ovo Juan Tejedor Baron Gnjusan čin 25-godišnjak ubio ljubavnika i zabetonirao ga u kadi: Prekrio je sve kavom, otkriveno zašto Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Curenje je otkriveno u srpnju dok je podmornica bila na redovnom održavanju u suhom doku, gdje je utvrđeno curenje na jednom ventilu koji je zamijenjen.

Japansko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da ih je američka strana upozorila na moguće manje curenje radioaktivne vode iz podmornice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene