Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raketni napad

Američka bespilotna letjelica ubila 35 ljudi u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 35 ljudi, među kojima su i civili, ubijeno je danas u raketnom napadu američke bespilotne letjelice na sjeverozapadu Pakistana, gdje CIA redovno na taj način napada Al Kaidu i talibane, objavio je službeni Islamabad.

Taj napad, najsmrtonosniji u posljednje tri godine, ubrzo su osudili šef pakistanske vojske general Afšak Kajani i premijer Jusuf Raza Gilani. Vojska je uložila službeni prosvjed.

Bespilotna letjelica je ciljala centar za obuku talibana povezanih s Al Kaidom u njihovu uporištu plemenskog okruga Sjeverni Vaziristan, rekli su vojni časnici i pakistanske obavještajne službe agenciji France presse. Kako se čini, u centru se održavala tradicionalnu plemenska skupštinu, a među žrtvama su i plemenski čelnici i drugi civili.

Stradalo je najmanje 35 ljudi, uglavnom islamističkih pobunjenika ali i civila, rekao je jedan neimenovani visoki vojni dužnosnik, prenosi AFP. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bespilotna letjelica FOTO: Srpska bespilotna špijunska letjelica Slika nije dostupna Ubijeni talibani Pakistan: 15 mrtvih u napadu američke bespilotne letjelice

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene