Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U slučaju dokazane krivnje

'Alžir bi trebao izručiti članove Gadafijeve obitelji ustanicima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni Alžir trebao bi članove Gadafijeve obitelji, koji se nalaze u Alžiru, a kojima se dokaže krivnja odnosno umiješanost u zločine, izručiti libijskim ustanicima, izjavio je bivši libijski ministar vanjskih poslova Abdel Rahman Šalgam koji je u ožujku prebjegao, u razgovoru za arapski list Ešoruk.

Alžir je početkom tjedna primio troje Gadafijeve djece - kćer Aishu, koja je ondje rodila djevojčicu te sinove Mohameda i Hanibala te Safiju, drugu suprugu svrgnutog diktatora.

Nacionalno prijelazno vijeće (NTC), političko tijelo libijskih ustanika, u utorak je ponašanje alžirskih vlasti ocijenilo 'vrlo nerazboritim'. NTC smatra da je Alžir, primivši Gadafijevu djecu, djelovao protiv 'interesa libijskoga naroda'. Alžirci su na to odgovorili kako su članove Gadafijeve obitelji primili isključivo iz humanih razloga.

'Odnosi između Alžira i nove Libije trebali bi biti odlični. Libijci smatraju da je alžirska vojska na njihovoj strani, no službeno stajalište države već je iznevjerilo njihova očekivanja, unatoč činjenici da predsjednik Abdelaziz Buteflika iznimno poštuje libijski narod', rekao je Šalgam. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najgori od najgorih FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu Slika nije dostupna Časnik NTC-a tvrdi 'Saif Gadafi se želi predati sudu u Haagu'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene