Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznata udruga postavila plakate

Allah i partizani u borbi za Sarajevo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do sada nepoznata udruga pod nazivom 'Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokraciju' preuzela je odgovornost za postavljanje plakata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na kojima stoji 'Sarajevo su oslobodili partizani, a ne Allah'.

Neobični transparenti pojavili su se u središtu Sarajeva kod spomen-obilježja vječne vatre, podignutom u čast partizanskih osloboditelja tog grada 1945. godine te na vrlo prometnom mostu Skenderija.

Neobična ideološko-povijesna rasprava plakatima potaknuta je velikim grafitima koje su još neidentificirani vandali prošlog tjedna ispisali na spomen obilježju partizanskim postrojbama koje su u travnju 1945. oslobodile Sarajevo od nacističkih okupatora.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

'Reagirali na skrnavljenje spomenika borcima NOB-a'

'Samo je Allah vječan', napisano je tada velikim crnim slovima iznad originalnog teksta ispisanog plavo-bijelo-crvenim slovima kojima se izražava 'vječita zahvalnost' osloboditeljima i u sada već arhaičnom stilu veliča bratstvo-jedinstvo među partizanima i narodima bivše zajedničke države.

Organizacija koja je odgovorila na tu poruku pojašnjava kako je reagirala na 'skrnavljenje spomenika borcima narodno-oslobodilačke borbe svih narodnosti od besprizornih vandala'. 'JOSD će i ubuduće svim raspoloživim sredstvima reagirati na skrnavljenje uspomena na najprogresivniji pokret koji je ikada postojao na tlu BiH', priopćili su iz te organizacije.

Gradske komunalne službe još nisu reagirale na rat grafitima i plakatima. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene