Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Aligator plivaču iščupao ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jezovit prizor ljudske ruke u raljama aligatora šokirao je javnost američke savezne države Južne Karoline.

Kao što to inače rade ovi predatori i njihovi rođaci, poput krokodila, aligator se neprimjetno prikrao i napao Billa Heddena koji je plivao jezerom Moultrie, zgrabio ga za ruku i iščupao je iz ramena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija trajala 45 minuta Drama u Velebitskom kanalu: Krenuli spasiti plivača koji se utapao zbog jake bure, a vratili se s četiri spašene osobe Novi prosvjedi žutih prosvjeda u Francuskoj (Foto: AFP) Na ulicama Pariza Najbrutalniji okršaji Žutih prsluka i policije: Prosvjednik izgubio ruku u detonaciji granate

Hedden je sam izašao iz jezera nakon čega je uspio tek prostenjati da netko nazove njegovu suprugu te se srušio na tlo.

U pomoć mu je odmah priteklo pet medicinskih sestara koje su se našle u organiziranoj grupi koja je jezero odabrala za jednodnevni izlet. Na ranu su mu stavile veliku količinu leda, a u međuvremenu je pozvana pomoć. No, Hedden je gubio jako mnogo krvi. 

- Jako je krvario, ruku mu je aligator jednostavno iščupao, izjavio je očevidac Jerome Bien. 

Jerome je zatim slijedio krvavi trag kroz stabla do samog jezera i stigavši na obalu ugledao je aligatora s rukom nesretnog Heddena u raljama.

- Aligator je izgledao kao da se smije, kaže potreseni Jerome.

Ubrzo je krenuo lov na agresivnog aligatora. Ubijen je hicima iz puške, a pregledom želuca ustanovljenio je da je aligator ruku progutao, no bila je potpuno sačuvana.

Ruka je stavljena na hlađenje te je hitno prebačena u bolnicu pod policijskom pratnjom. Liječnici još nisu odlučili hoće li pokušati ruku ponovno prišiti na rame.  

Bill Hedden nalazi se u kritičnom stanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene