Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaje

Navaljni prvi put u javnosti otkako štrajka glađu: "Izgledam kao jezivi kostur. U užasnom sam stanju, ako odustanem, bit će samo gore"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni pojavio se u javnosti prvi put otkako je prošli tjedan okončao štrajk glađu. Na sudu u Moskvi održan je žalbeni postupak, u koji se Navaljni uključio putem videolinka iz zatvora.

Navaljnijevi odvjetnici kažu da je u štrajku glađu izgubio 22 kilograma, no da od borbe ne odustaje.

Pročitajte i ovo Grob Alekseja Navaljnog Manje policije Stotine Rusa posjećuju grob Navaljnog: Red je dug više stotina metara Fotografija Alekseja Navaljnog na mjestu obilježavanja Dva tjedna nakon smrti VIDEO Danas se održava pokop Alekseja Navaljnog: Vlast odmah izdala zloslutno priopćenje

U svojem prvom pojavljivanju otkako štrajka glađu Navaljni je obrijane glave i izgleda iscrpljeno.

"Želim vam reći, dragi sude, vaš je kralj gol", rekao je Navaljni na sudu putem videolinka.

"Potrošene su milijarde rubalja, a naša je zemlja i dalje u siromaštvu. Nije ni čudo da ekonomisti govore kako posljednjih nekoliko godina možemo nazvati izgubljenim desetljećem", dodao je Navaljni u svojem obraćanju i za takvo stanje okrivio aktualnog predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Izgledam kao jezivi kostur"

"Gledam sebe, izgledam kao jezivi kostur. U užasnom sam stanju, a ako odustanem, bit će samo gore", dodao je Navaljni.

U svojoj izjavi rekao je da će ustrajati na zahtjevima za liječničkim pregledom liječnika koji nisu iz ruskog zatvorskog sustava kako bi mu se pomoglo s bolovima u rukama i nogama.

44-godišnji Aleksej Navaljni osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog kršenja uvjetne kazne. Navaljni, ali i Europski sud za ljudska prava stajališta su da je presuda politički motivirana.

Navaljni se nije javljao sudu jer je bio liječen u njemačkoj bolnici nakon trovanja novičokom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene