U Parizu je počeo Mirovni forum, koji je okupio stotine sudionika iz cijeloga svijeta. Među njima su i čelnici Zapadnog Balkana, koji skup koriste za bilateralne susrete s predsjednikom Francuske.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posebno je zadovoljan razgovorom, čime se pohvalio i na društvenim mrežama. S predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom razgovarao je o europskom putu Srbije, odnosima s Kosovom, a kaže i da je dobio potporu za takozvani mali Schengen.

Vezani članci Vladimir Putin primio Aleksandra Vučića u Sočiju (Foto: AFP) Putin s Vučićem u Sočiju: "Naše strateško partnerstvo svakodnevno jača" Justin Trudeau u društvu Emmanuela Macrona i Borisa Johnsona (Foto: APTN) Trump pobjesnio zbog snimke na kojoj ga Macron, Johnson i Trudeau ismijavaju: Čelnika Kanade nazvao dvoličnim

"Čovjek to odlično razumije, on se bave geopolitikom, on to izuzetno dobro razumije. Mi bismo još nastavili, on je donio pred kraj armagnac iz 1914. godine da popijemo, još bismo mi pili armagnac da ga nije Trump zvao", kazao je Vučić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr