Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeće se pustim hodnicima

Vučić bez društva na samitu u Kini, internet gori: "Dali su mu zagonetku, ako je riješi, može ući"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Afp
Na društvenoj platformi X osvanuo je video srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji se šeta hodnicima zgrade u Pekingu – potpuno sam.

Dok se u glavnom gradu Kine upravo održava jedno od najvažnijih političkih okupljanja ovoga trenutka i čelnici vlada i država održavaju brojne sastanke, predsjednik Srbije s noge na nogu obilazi puste hodnike. Jedino društvo, vidi se na snimci, jedna je mlađa žena koja ga nudi čajem.

Zamišljeni Vučić čaj pristojno odbija i nastavlja se odsutno šetati zgradom.

"Dali mu Kinezi zagonetku, ako je riješi, može ući".

"Čeka profu da ga prozove."

"Svatko normalan bi razgovarao s drugim liderima, jedino ovaj naš luta sam po hodnicima", neki su od komentara na video. 

Portal Nova.rs podsjeća kako je Vučić i na ranijim samitima znao biti bez društva i sugovornika. Početkom godine na panelu o Zapadnom Balkanu, koji je održan u sklopu Svjetskog gospodarskog foruma u švicarskom Davosu, Vučić je sjedio odvojeno od ostalih sudionika.

Ipak, nije sve tako sivo – predsjednik Srbije u Kini je održao brojne bilateralne sastanke. Razgovarao je s čelnicima Tajlanda, Etiopije, Laosa, Indonezije i susjedne Mađarske. Sastao se i s domaćinom, kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene